project Beschrijving

Nadat het huis is gebouwd om plaats te maken voor het gezin dat zojuist is uitgebreid, is de tijd om te versieren en in te richten tot een minimum beperkt.

Zodra de kinderen een beetje opgroeiden, nam dit jonge en dynamische stel ouders de beslissing om zich te wijden aan het inrichten met het bewustzijn van een huis waarin ze al hebben gewoond. Er zijn weinig meubels, veel materialen zoals hout, stucwerk, stoffen en wat kleuraccenten: mosterd en blauw als truc om de ruimte te benadrukken.

De tv-ruimte is opgewaardeerd dankzij het nieuwe lichtgewicht, met massieve eiken panelen, die de structuurkolom maskeren en een containerkolom toevoegen. Het hangende witte element maakte al deel uit van de woninginrichting en werd onderhouden, waarbij de twee materialen en kleuren werden benadrukt.

Het LED-licht dat verticaal naar links en onder de opgehangen horizontale elementen is geïntegreerd, laat de ogen 's avonds rusten en verbetert de eenvoudige geometrie van de wandbekleding.

Om de muren meer nadruk te geven, is het stucwerk met stofeffect op maat gemaakt voor de eetkamer van de klant. Het vermogen van de schilder om de combinatie tussen het dunne en ruwe weefsel en de onregelmatige en gladde aanraking van het oppervlak te creëren, geeft de muren een ongebruikelijke driedimensionaliteit.

De stoelen, die al eigendom waren van de klanten ten tijde van het begin van het ontwerp van het project, kregen meer nadruk dankzij de combinatie met de hanglampen en de lange kabels die de oriëntatie en de hoogte van het licht vrijelijk vergemakkelijken.

Het praktische vloerkleed in de eetkamer laat zien dat het vlekbestendig is, omdat het is gemaakt van vinyl en glasvezel.

De ontwerpvisie van de gele fauteuils is die van een vergadering die gretig "verwelkomt" door de beweging van een vlinder die in het Latijn Papilio wordt genoemd. Ontworpen door ontwerper Fukasawa met vloeiendheid, toont het in de gezellige en bochtige vorm van de stoel de wens om het grootste comfort te bieden aan degenen die zitten. Met zijn onmiskenbare scharnier is het een product met een sterke iconiciteit.

Een essentiële tafel, slechts een paar lijnen om structuur aan te geven, lage diktes, onconventionele verhoudingen, extreme afmetingen bouwen een solide, gehard en sterk object.

Ontworpen door Piero Lissoni voor Cassina is uitbreidbaar en is volledig gemaakt van natuurlijk eikenhout, zoals de moderne lambrisering van de tv-muur.

Bij de ingang vinden we deze speelse hangers van geverfd metaal op verschillende hoogtes, waardoor de jongsten kunnen leren helpen en het huis op orde houden.

Daarnaast hebben deze hangende elementen ook een plankfunctie om foto's, huissleutels of een plant te ondersteunen. De ruimteverhoudingen werden alleen herbouwd dankzij het ongebruikelijke gebruik van gedurfde gele kleur op een enkele muur en plafond.