project Beschrijving

Het inrichten van een bewoonbare zolder, vanwege de hoogte van het plafond en de verschillende neigingen, kan iedereen in moeilijkheden brengen. De sleutel is om de oplossing te vinden waarmee u de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten en de omgeving uniek en persoonlijk kunt maken.

Om met het project van een zolder te beginnen, is het noodzakelijk om te beginnen met de studie van de hoogten om de systemen in de lagere gebieden te plaatsen en de servicegebieden als kasten te bestuderen. Het grote voordeel van een woonkamer op zolder is de natuurlijke verlichting, die door dakramen en ramen licht binnenlaat zonder gehinderd te worden door bebouwing eromheen. Voor de avonduren is het aan te raden om de ruimte tussen de balken te gebruiken om spots of speakers te integreren die muziek in de kamer uitzenden.

Theatraal effect

In de ruimte waar het plafond het hoogst is, heb ik de boekenkast gemaakt die met zijn symmetrie visuele orde creëert en het oog naar boven brengt. Het schoorsteenkanaal wordt gemarkeerd door een luchtvaartblauwe kleur. De comfortabele zitgelegenheid voor de open haard, aangevuld met fauteuils, bevordert de dialoog dankzij de opstelling ten opzichte van elkaar.

Huis in de kern

Deze woonkamer is eigenlijk ontstaan ​​door de twee huizen in de kern samen te voegen. Om deze reden zijn er 3 treden geplaatst die van de open haard naar de tv-ruimte leiden. De beslissing om deze twee functies te verdelen is te wijten aan de levensstijl van het gezin. De bank, geplaatst in het hoogste gedeelte, heeft een praktische boekenkast met open planken als rugleuning, die fungeert als ondersteuning voor de bank beneden gericht naar de televisie.

Verdeel ruimtes intelligent

Een lichte scheidingswand fungeert als ondersteuning voor de tv en sluit de opbergruimte af waar de hoogte van het dak naar beneden gaat. De truc die is gebruikt om de ruimte uit te breiden, is om de visuele verbinding met de kast te behouden via de opening in het onderste deel van de scheidingswand.